Als facilitator ontwikkel ik soms een werkvorm die gewoonweg te moeilijk is. Dan wil ik teveel en wordt het onduidelijk. Achter m’n bureau lijkt het logisch, en kan ik ‘m goed uitleggen. Op het moment dat ik de werkvorm aan de groep vertel, begin ik na twee vragen uit de groep te stuntelen en te uhh-en.

Kortom, niet voldoende doordacht, niet voldoende ingeleefd in de leefwereld van de deelnemers, niet de juiste woorden gebruikt om uit te leggen wat ze moeten doen en waartoe de beoogde activiteit dient. Om dit te voorkomen, heb ik 10 tips geschreven, hoe je als facilitator een werkvorm eenvoudiger kunt maken:

1. Focus aanbrengen. Oftewel, één doel tegelijkertijd. Iedere werkvorm heeft één doel, en niet stiekem nog een tweede, of een derde (waarvan jij denkt: ah, dat is mooi meegenomen).

2. Weghalen. Soms is iets gewoon te ingewikkeld. Ga dan terug naar de basis, en maak er kleinere stappen van.

3. Vervangen. Als weghalen niet mogelijk is, check dan of je de handeling kunt vervangen. Welk eenvoudig alternatief heb je voorhanden?

4. Andere woorden. Jij weet wat je bedoelt, check of je ook de juiste woorden gebruikt. Woorden die eenvoudig zijn, activiteiten die je aan de hand van korte, krachtige zinnen uit kunt leggen.

5. Beelden. Ze zeggen zoveel meer dan al die woorden. Kijk maar naar de afbeeldingen bij mijn blogs. Vaak zeggen deze al genoeg. Kan je een beeld gebruiken, in plaats van al die woorden?

6. Volgorde. Klopt je volgorde van je werkvormen nog? Voelt het nog als logisch, bouwen de resultaten van je werkvormen op elkaar voort? Deelnemers voelen haarfijn aan, of een volgorde wel of niet logisch is.

7. Verbergen. Minder relevante zaken, verberg je. Of vertel je (nog) niet. Bijvoorbeeld hoe alle resultaten straks samengevoegd worden. Met één kanttekening: het moet wel logisch blijven aanvoelen.

8. Verplaatsen. Niet altijd is alles op hetzelfde moment even belangrijk. Soms kan je een activiteit later, of op een ander moment doen. Dan heeft je werkvorm misschien nog wel meer waarde!

9. Intuïtie. Niet de minst belangrijke. Volg je intuïtie. Voel jij dat het klopt? Dan klopt het. Merk je bij jezelf een hobbel in je buik? Dan klopt het niet. Echt niet.

10. Prettiger maken. Wat kan je doen om de werkvorm prettiger te maken? Muziek erbij? Kleuren gebruiken? Kleine aanpassingen kunnen grote impact hebben.

Welke tip werkt voor jou het beste?

PS1: Ben je op zoek naar creatieve ontwerpen en faciliteer-strategieën voor specifieke situaties? Wat doe je bijvoorbeeld als je groep > 50 deelnemers telt? Hoe los je met een groep problemen op en laat je prioriteiten stellen? Hoe bouw je aan vertrouwen in een groep?

Op 7 maart as organiseer ik een training Creatieve Faciliteer Strategieën waarin we deze en vergelijkbare andere situaties bespreken. Hoe ziet het ontwerp eruit, welke strategie pas je toe? Ook kan je je eigen casus inbrengen, en ga je naar huis met tips die jij morgen direct kunt gebruiken! Lees meer over deze training

PS2: Mijn inspiratie voor dit blog haalde ik uit het boek ‘Waardevolle eenvoud’ van Bert Schouten.

Leave a Reply 0 comments