Artikel in TvOO: effectievere teammeetings

Artikel in TvOO: hoe voelen constructieve gesprekken?

Editie 02-2024 van het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO) is uit! En ik mocht een artikel schrijven over een van favoriete onderwerpen: het voeren van goede gesprekken, bijvoorbeeld tijdens een teammeeting.

Nog veel te vaak voelen (team)meetings aan als niet-constructief. Er is niets concreets besloten, niets nieuws gehoord, mensen ervaren een meeting als zonde van hun tijd.

Waar we ons vaak nog niet bewust van zijn, is dat ieder teamlid een taak heeft in een meeting. Die verder gaat dan aanwezig zijn, luisteren en reageren wanneer daarom gevraagd wordt.

Als teamleden zich bewust worden van het gedrag dat zij in een meeting laten zien, kunnen ook zij het gesprek een andere wending geven. Dat gesprekken (en daarmee de samenwerking) in teams zoveel zie ik iedere keer weer in de training Constructieve Conversaties.

Artikel in TvOO: effectievere teammeetings

In dit artikel leg ik kort uit hoe, op basis van het analysekader Structural Dynamics. En ik deel een werkvorm die ik zelf graag gebruik als ik met teams werk om de samenwerking in hun team te versterken. Lees je mee?

 

Wil je geen artikel/blog missen?
Schrijf je in en je ontvangt 'm in je mailbox

Scroll naar boven