facilitator

It takes teamwork to make a dream work. Waar.

Wie in een team werkt weet hoe vaak een teamsessie uitmondt in een laffe wedstrijd. Het doel was niet duidelijk, één of twee mensen hebben steeds het woord terwijl anderen voor spek en bonen mee doen. Uiteindelijk is het resultaat van de sessie teleurstellend, ondanks alle kwaliteit op het veld.

Een goed team verdient een goede facilitator, voor de momenten dat het er toe doet. Een team dat een jaarplan wil opstellen of een strategie wil ontwikkelen, wil gewoonweg excelleren.

Hiervoor is een excellente facilitator nodig. Iemand aan de zijlijn. Een coach die het team helpt winnen. Die nadenkt over strategie en aanvalsplan, die de kwaliteiten van alle individuele teamleden inzet, om tot het beste resultaat te komen.

Die een sportieve sfeer bewaakt, waarin de kwaliteit van alle teamleden benut worden en een sfeer realiseert, waarbinnen teamleden optimaal samenwerken.
Zo’n iemand, dat ben ik.

Wat doe ik
in de rol
van een facilitator?

Ik ben Mireille Beumer, facilitator in hart en nieren. Maar wat doet nu een facilitator? Het woord ‘facilitate’ is afkomstig uit het Latijn en betekent ‘makkelijker maken’. En dat is precies wat ik doe.

Ik maak het teams makkelijker, door specifieke interventie technieken in te zetten, zodat zij hun gewenste einddoel bereiken.
Ik breng interactie tussen alle deelnemers op gang, stimuleer onderlinge samenwerking te stimuleren en zorg voor focus.

Het voordeel van het werken met een facilitator is dat het team door een (externe en) neutraal persoon begeleid wordt, iemand die niet belast is met lastige situaties of conflicten die ooit hebben gespeeld. Een externe facilitator, die één doel voor ogen heeft: een resultaat behalen waar het team verder mee kan. En een facilitator, die oog heeft voor de dynamiek en voor alle deelnemers. Iemand die een groot aantal interventietechnieken kent om discussies te begeleiden, besluiten te laten nemen, en plannen, visies en strategieën te laten ontwikkelen. Het gaat hierbij wel om de juiste interventietechnieken, die passen bij de doelstelling, de cultuur en het team.

Bij dit alles hanteer een eigen specifieke aanpak, waarbij mijn sportieve waarden en het Faciliteer Canvas mijn uitgangspunt is.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Naast het faciliteren van teamsessies in jouw organisatie, leren consultants, coaches, teamleiders en procesbegeleiders van mij de kneepjes van het vak. Tijdens de tweedaagse training Stap in de Ring leid ik deelnemers op tot een excellente facilitator. De basis van deze training is het Canvas voor Facilitators, dit geeft je het complete overzicht waarmee je een team van start tot finish kan begeleiden in energieke sessies.

Het halfjaar programma PowerHouse gaat verder. In dit halfjaar programma leer je niet alleen excellent faciliteren, je ontdekt en ontwikkelt ook jouw eigen signatuur als facilitator. Een signatuur die past bij jouw stijl en jij als persoon. Waardoor je jezelf nog steviger als facilitator kunt presenteren aan je omgeving en opdrachtgevers weten met welke opdrachten ze vanaf nu bij jou moeten zijn.

Vind je het leuk om een keer kennis te maken? Mail of bel me of stuur een WhatsApp!