Mireille Beumer Faciliteer

facilitator

It takes teamwork to make a dream work. Waar.

Wie in een team werkt weet hoe vaak een teamsessie uitmondt in een laffe wedstrijd. Het doel was niet duidelijk, één of twee mensen hebben steeds het woord terwijl anderen voor spek en bonen mee doen. Uiteindelijk is het resultaat van de sessie teleurstellend, ondanks alle kwaliteit op het veld.

 

 

Een goed team verdient een goede begeleider, voor de momenten dat het er toe doet. Een team dat een doel heeft wil gewoonweg excelleren.

Hiervoor is een excellente facilitator nodig. Iemand aan de zijlijn, die het team helpt om te winnen. Die nadenkt over de strategie en het aanvalsplan, die de kwaliteiten van alle individuele teamleden inzet, om tot het beste resultaat te komen.

Iemand die een sportieve sfeer bewaakt, waarin de kwaliteit van alle teamleden benut worden en ervoor zorgt dat teamleden optimaal samenwerken.
Zo’n iemand, dat ben ik.

Mireille Beumer waarden
Mireille Beumer over mij

WAARVOOR KAN JE BIJ MIJ TERECHT?

Als facilitator begeleid ik bijeenkomsten waarin teamleden vragen oplossen doordat ik ze hun kennis onderling laat delen en laat verrijken.

Voorbeelden van bijeenkomsten die ik begeleid zijn: een afdeling die een jaarplan wil, projectleiders uit hetzelfde programma die beter moeten samenwerken of een organisatie die een nieuw product wil ontwikkelen. 

Dit doe ik onder andere voor de overheid (Ministeries en gemeentes) of voor diverse commerciële bureaus of organisaties.

Iedere bijeenkomst is uniek. Voor iedere bijeenkomst maak ik een passend ontwerp met werkvormen dat past bij de doelstelling en de deelnemers. Mijn kennis haal ik uit mijn 20 jaar ervaring als consultant en facilitator en bij grote en middelgrote bedrijven.

Het voordeel van het werken met een (externe) facilitator is dat het team door een (externe en) neutraal persoon begeleid wordt. Iemand die niet belast is met lastige situaties of conflicten die ooit hebben gespeeld. Een externe facilitator, die één doel voor ogen heeft: een resultaat behalen waar het team verder mee kan. En een facilitator, die oog heeft voor de dynamiek en voor alle deelnemers en zijn interventie technieken hierop af stemt.

Bij dit alles hanteer een eigen specifieke aanpak, waarbij mijn sportieve waarden mijn uitgangspunten zijn.

Wil je een keer sparren over de mogelijkheden? Dat kan altijd.
Mail of bel me, of stuur een WhatsApp en we bespreken wat voor jou van toepassing is.

REFERENTIES

Annemarie van der Sluijs, manager Sociaal Medische Zaken bij UWV

“Mireille is tof! Ik heb haar leren kennen als een betrouwbare professional; iemand die daad bij woord voegt, zeer pragmatisch is en deze twee eigenschappen combineert met een groot empatisch vermogen en inzicht in wensen en verwachtingen. Fijn om met haar te werken.”

Diana Geels-de Koos, Senior Manager Oracle

“De Faciliteer Training georganiseerd door en geleid door Mireille Beumer is een aanrader voor iedereen die sessies begeleidt, modereert en/of faciliteert, ook als je hier nog weinig ervaring mee hebt. Met grote kennis van zaken, vele handvaten en theorie, gecombineerd met een pragmatische doelgerichte aanpak en een berg aan ervaring neemt Mireille je op een professionele en toegankelijke manier meer in haar wereld. Mireille gunt het iedereen de kneepjes te kennen van het vak en is altijd bereid te helpen en haar kennis te delen. Ik heb meerdere malen situaties aan haar voorgelegd, waarbij ze niet met 1 maar vaak aantallen tips, adviezen en informatie kwam, die mij verder hielpen en motiveerde. De training en de inzet van Mireille in je organisatie zijn beiden een absolute aanrader.”

Yolanda Burger, Contentstrateeg bij Succesvol Bloggen

“Een paar weken geleden heb ik de faciliteertraining van Mireille bijgewoond. Nog elke dag heb ik er plezier van! Wat we die dag geleerd en gedaan hebben, heb ik de direct in praktijk gebracht. Niet alleen voor een groep maar ook bij het 1 op 1 werken. Want ook dan zijn verschillende werkvormen van belang. Mireille is een uitstekende graphic facilitator. Op de faciliteerdag komt dit in diverse aspecten voorbij. Wil je je faciliteerskills een boost geven dan is deze dag zeker een aanrader!”

Esther van Dijk, Procesbegeleider bij Estentie

“Wat een heerlijke training heeft Mireille georganiseerd: In een dag neemt ze ons mee in de rol van facilitator. Van intakegesprek, via ontwerp, naar uitvoering en afronding van een opdracht. Mireille praat snel en weet daardoor veel informatie over te brengen. Ze houdt de energie hoog door een mooie afwisseling tussen theorie en zelf oefenen.

Aan het einde van de dag is mijn hoofd vol en zit ik toch nog lekker in mijn energie. Knap gedaan! Hoewel ze me veel geleerd heeft tijdens het Faciliteer Event ben ik me ook bewust geworden dat er nog veel over het vak te leren valt. Hongerig naar meer!”