Genomineerd voor No More Learning Ontwerp Award van Brain Bakery

Genomineerd voor No More Learning Ontwerp Award van Brain Bakery

Zaterdag 9 december kreeg ik 30 minuten voordat ik aan mijn Hyrox-wedstrijd in Frankfurt begon een appje van Jeanne Bakker van Brain Bakery. Met de tekst: "Gefeliciteerd! Je hebt de top 6 gehaald, je staat op de shortlist. Echt een heel lekker ontwerp heb je gemaakt!".

Een keer per jaar nodigt Jeanne Bakker alle Brainiacs (mensen die de train the trainer bij Brain Bakery hebben afgerond) uit om het ontwerp van een eigen training in te leveren. En daarmee mee te dingen naar de jaarlijks uitgereikte ‘No More Boring Learning Ontwerp Award’.

En dat heb ik gedaan. Ik heb mijn ontwerp voor de training Constructieve Conversaties ingediend. En nu sta ik op de shortlist voor de laatste 6!

Waarom een training Constructieve Conversaties?

Goed met elkaar praten is een van de belangrijkste elementen als we goed met elkaar willen samenwerken. Natuurlijk zijn er heel veel dingen op te noemen die van invloed zijn op het verbeteren van de samenwerking in een team. Denk aan: een duidelijk doel, de juiste expertise, heldere processen en werkwijze, goede relaties, eigenaarschap tonen. Maar wat ik het allermeeste bij mijn klanten tegen kom is: hoe een team met elkaar praat. Want wat ik zie in de praktijk:

  • Teamleden praten eindeloos over alles wat er eerst nog geregeld moet worden gesproken, voordat een team in actie komt.
  • Teamleden voeren gesprekken die lijken op een pingpong wedstrijd: iemand oppert iets, en een ander geeft aan waarom hij/zij het er niet mee eens is. Dus: een voorstel, een mening, een voorstel, een mening.
  • Teamleden bespreken alleen maar ideeën (we kunnen dit, we kunnen dat), en een echte keuze wordt niet gemaakt. Het blijft hangen en het gesprek wordt niet ‘afgerond’.

Hoe dat komt? We niet weten wat we moeten doen in een gesprek. We zijn al snel geneigd om ons eigen ding naar voren te brengen, zonder dat we ons afvragen wat goed is voor het gesprek. We doorzien de structuur van gesprekken niet, het wordt ons niet geleerd.

Maar als je je als teamlid wél bewust bent van de structuur van een gesprek, en de patronen in de gesprekken van het team, kunnen gesprekken zoveel waardevoller worden. Constructiever. Ieder teamlid weet nu wat het gesprek nodig heeft om wel tot concrete acties te komen.

En ik meen het oprecht, ik gun ieder team goede gesprekken. Want een goede interactie tussen teamleden is een voorwaarde om succesvol te zijn. Daar is zoveel winst te behalen. Dat zie ik keer op keer weer in de training Constructieve Gesprekken.

Impact maken voor opdrachtgevers

Terug naar de nominatie. Ik sta nu op de shortlist van 6 genomineerde Brainiacs. Dinsdag 9 januari wordt de winnaar al bekend gemaakt. Ik vind het al zo’n eer dat ik genomineerd ben. In de train de trainer opleiding leert Brain Bakery trainers een jaar lang om meetbare impact te maken voor opdrachtgevers. Tegelijkertijd leer je hoe je ervoor zorgt dat je deelnemers op het puntje van hun stoel zitten. Dat ze een een toptijd hebben tijdens je workshops, trainingen en trajecten. Zo gaaf dat Brain Bakery dit terugziet in het sessieplan. En zo vet dat ik genomineerd ben!

Relaties is een van de bouwstenen die voor ieder team van belang zijn om goed samen te kunnen werken. Natuurlijk heeft ieder team een eigen dynamiek en kan er van alles spelen.

Toch zie ik in iedere samenwerking een aantal elementen steeds weer naar voren komen. Met de inzichten die ik de afgelopen 20 jaar opdeed als manager, consultant, facilitator en trainer ontwikkelde ik een unieke methode: de 7 bouwstenen voor een ijzersterke samenwerking. 

Met deze unieke samenwerking scan geef ik jou als teammanager een objectieve analyse van datgene wat er speelt in jouw team. En weet je wat het verrassende is? Uit de scan kan blijken dat jouw team iets heel anders nodig heeft dan jij nu denkt…

Benieuwd? Teammanagers kunnen de scan gratis aanvragen via de pagina: https://mireillebeumer.nl/training-versterken-samenwerking/#werkwijze

Wil je geen artikel/blog missen?
Schrijf je in en je ontvangt 'm in je mailbox

Scroll naar boven