Het zou geweldig zijn als ik in 2023 …

2023 Goede voornemens - Mireille Beumer

"Wat ga jij volgend jaar doen?’ Mijn coach keek me door het scherm vragend aan. ‘Heb je goede voornemens, welke doelen heb je geformuleerd?", vervolgde ze.

Bij het woord ‘goede voornemens’ krijg ik altijd de kriebels. Als je iets wilt veranderen in je leven, hoef je niet te wachten tot 1 januari. Dan moet je er gelijk mee beginnen, vind ik.

De woorden ‘goede voornemens’ triggeren mij dus niet. Wel gingen mijn hersenen laatst aan op een zin die ik een paar weken geleden in een boek las: ‘ik zou het geweldig vinden als ik …’.

Dus hier is mijn lijstje met ‘ik zou het geweldig vinden als ik …'

1. meer tijd met manlief en familie doorbreng

De afgelopen jaren heb ik gewoon te hard gewerkt. Mijn hoofd stond en staat altijd aan. Daar wil ik echt verandering in aanbrengen. Ik ben er al mee bezig: ik plan mijn werk beter in en schakel meer hulp in. Neemt niet weg dat ik nog meer tijd wil creëren om met manlief en familie door te brengen.

2. binnen de 1,5 uur finish op de Wereldkampioenschappen in Manchester

Als je me volgt op LinkedIn dan weet je het: in mei 2023 doe ik mee aan de wereldkampioenschappen Hyrox in Manchester. Een wedstrijd die bestaat uit 8 functionele oefeningen (bijvoorbeeld een slee met zware gewichten erop duwen of trekken, 100 wall balls met 6 kg, na iedere oefening loop je steeds 1000 meter hard).

Op dit moment volg ik een strak trainingsschema en zie ik mijn kracht en snelheid iedere week toenemen. Mijn grootste angst is dat ik blessures krijg. Ik doe er echt alles aan om de progressie vast te houden en blessures te voorkomen. Dat betekent goed eten, veel slapen, rust houden gecombineerd met regelmatig trainen.

3. alle zakelijke doelen die ik stel, tot uitvoering breng

In 2023 verandert mijn positionering. De ideeën die ik heb, ga ik begin januari samen met mijn mentor uitwerken. Betekent dit dat ik het faciliteervak ga verlaten? Nee, zeker niet. Wel komen er een aantal hele concrete diensten aan die ik in de markt wil gaan zetten!

En ook: in augustus 2022 kondigde ik aan dat ik een nieuwe podcast zou lanceren. Tot op heden is de podcast er nog niet. Daar gaat in 2023 echt verandering in komen!

4. nieuwe gerechten proef die mijn favoriet worden

Mijn broer is een geweldige kok. Hij vraagt regelmatig wat ik wil eten, en dan maakt hij meerdere porties die ik mee kan nemen en in de vriezer kan stoppen. Op dit moment zijn zijn nasi en pulled chicken mijn favoriete gerechten. Ben benieuwd wat hij in 2023 voor me gaat koken en of mijn favorietenlijstje gaat veranderen!

5. nieuwe vrienden maak

In de corona-periode heb ik enorm veel nieuwe mensen leren kennen. Mensen waarmee ik nu heel intensief samenwerk, mensen die goede vrienden zijn geworden. Dat wil ik doorzetten in het nieuwe jaar. Ik wil heel graag meer nieuwe mensen leren kennen. En achterhalen wat iemand beweegt en waardoor hij of zij geïnspireerd wordt. Dat wil ik niet alleen meer online doen, in 2023 wil ik zeker ook offline nieuwe mensen ontmoeten.

6. een maand met manlief in Parijs woon en werk

Dit hebben we ca 10 jaar geleden voor de eerste keer gedaan: een maand wonen en werken in hartje Parijs. We hadden een appartement geboekt en ons hele hebben en houden meegenomen. Ons stramien was: in de ochtend werken, in de middag en avond door Parijs struinen. Een geweldige maand, dat vonden we beiden. Iets wat we heel graag nog een keer willen doen.

7. rust in m’n lijf vind om boeken te lezen

Manlief kan dit heel goed: op de bank, met een boek en zo een uur lang lezen. Zelf voel ik me daar te onrustig voor. En iedere keer als ik hem zie, dan denk ik: dat wil ik ook, ik ben megajaloers op hoe jij erbij zit! Dus: in 2023 ga ik op zoek naar de rust in m’n lijf en neem ik regelmatig de tijd om een boek te lezen.

8. het lef heb om te gaan voorlezen op een basisschool

Vroeger, toen ik zelf op de basisschool zat, heb ik een voorleesprijs gewonnen. Nu krijg ik nog steeds vaak de opmerking dat ik een fijne stem heb. Om hier iets mee te doen, dat idee speelt al langer door mijn hoofd. Bijvoorbeeld voorleesmoeder op een basisschool worden. Geen idee of ze daarop zitten te wachten maar als je het niet onderzoekt, kom je er nooit achter!

Ik zou het superleuk vinden als jij dit ook deelt. Wil je in de comments één ding noemen wat jij geweldig zou vinden voor het nieuwe jaar?

Wil je geen artikel/blog missen?
Schrijf je in en je ontvangt 'm in je mailbox

Scroll naar boven