Hybride werken Mireille Beumer

INSPIRATIE SESSIE

INTERACTIEVE HYBRIDE MEETINGS:
HOE DOE JE DAT?

Hybride meetings waarbij alle deelnemers gehoord en gezien worden. Dat willen we allemaal. Want niets is vervelender dan wanneer je er als remote deelnemer voor spek en bonen bij zit. Of dat de deelnemers in de vergaderzaal alleen maar side-gesprekken voeren en men elkaar niet goed kan verstaan.

Alleen, het begeleiden van een hybride meeting en het betrekken van je hybride deelnemers is niet eenvoudig. Als facilitator heb je immers meerdere invalshoeken: deelnemers die online aanwezig zijn en de deelnemers die fysiek in de vergaderzaal zitten. Vergeet ook de derde invalshoek niet: het bij elkaar brengen van beide groepen.

In de inspiratie sessie ‘Interactieve hybride meetings’ staat het goed begeleiden van Hybride Meetings centraal.

Verbinding, interactie betrokkenheid en sociaal contact

In een goede hybride sessie wil je als facilitator iedereen evenveel aandacht geven en voorkomen dat deelnemers iets anders tussendoor doen. Je wilt dat ze met volle focus bij de hybride meeting aanwezig zijn. En, dat ze alles meekrijgen, ongeacht de locatie waar ze aan de vergadering meedoen.

Verbinding, interactie, betrokkenheid en sociaal contact zijn belangrijke elementen.

Wat gaan we doen tijdens de inspiratie sessie?

In de (incompany) inspiratie sessie ‘interactieve hybride meetings’ staat het goed begeleiden van Hybride Meetings centraal. We bespreken onder andere de volgende vragen:

Hoe ontwerp je een effectieve hybride meeting, wat is hierin belangrijk?

Wat moet je (extra) doen om aandacht te besteden aan de remote deelnemers?

En wat moet je voor de fysieke deelnemers (extra) doen?

Op welke manieren breng je de remote en fysieke deelnemers het beste samen?

Wat is de ideale (technische) opstelling in je zaal, ook als je geen geavanceerde technisch apparatuur tot je beschikking hebt?

Welke opties zijn er voor hybride BO-rooms en wat is hiervoor nodig?

Welke hybride werkvormen kun je gebruiken?

Mireille Beumer Facilitator

Tijdens deze inspiratie sessie zoeken we samen naar de beste tips voor het faciliteren van een hybride meeting. Enerzijds deel ik een heleboel tips, en anderzijds maken we gebruik van de wijsheid, ervaring en expertise van de groep. Het is dus geen ‘achterover zitten en luisteren’ sessie, deelnemers gaan actief met elkaar aan de slag.

Voor wie?

Voor iedereen in de organisatie die (on)regelmatig een hybride meeting faciliteert.

  Duur en investering

  De inspiratie sessie duurt 90 minuten en vindt plaats op locatie bij de opdrachtgever, gecombineerd met een online vergadering. De opdrachtgever draagt zorg voor de benodigde techniek (schermen, webcam, microfoon).

  Neem voor een offerte voor deze sessie contact met me op. Vul dit formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Liever een sessie op maat? Dan kun je dit formulier ook invullen, geef dan kort aan wat je zoekt.

   Vraag een offerte aan voor Inspiratiesessie interactieve hybride meetings

   9 + 13 =