Masterclass
online faciliteren

Het is 3 uur ’s middags. Je zou eigenlijk in een zaal met 15 deelnemers staan, die jou vol verwachting aankijken. Je wilde met hen een nieuwe strategie ontwikkelen, hiervoor had je heel interactief programma bedacht.

Ineens is het anders. Zit je thuis, aan de eettafel met een laptop voor je neus. De strategie-sessie die je zou faciliteren, geef je nu online.

Op je scherm zie je 15 hoofden die jou stilzwijgend aankijken. Je voelt een baksteen in je maag. Je mist de energie die je normaal gesproken zo goed voelt in de zaal. Die ook de sfeer en uitkomst van de meeting bepalen.

Wat nu? Hoe zorg je ervoor dat je online dezelfde resultaten bereikt en dezelfde sfeer creëert als in een offline sessie?

Online faciliteren van inspirerende bijeenkomsten

dat leer ik je tijdens de Masterclass Online Faciliteren.

Voor wie?

Voor facilitators, procesbegeleiders en adviseurs. En eigenlijk voor iedereen die zijn offline meeting, workshop of training om wil zetten in een online sessie.

Waarschijnlijk heb je al best wat faciliteerervaring. En dat is mooi, want die ervaring kun je in een online sessie goed gebruiken. Aan de andere kant zijn er verschillende zaken die je online op een andere manier doet. Je gebruikt bijvoorbeeld andere tools en je sommige werkvormen krijgen een net iets andere insteek.

Wat leer je tijdens de Masterclass?

 

Hoe vertaal je je offline bijeenkomst of meeting naar een online bijeenkomst?

Hoe houd je de sfeer levendig, energiek inspirerend en je deelnemers betrokken?

Hoe zorg je voor verbinding tussen de deelnemers?

Welke digitale tools ondersteunen welke processen en activiteiten het beste?

Hoe ontwikkel je zelf nieuwe online werkvormen?

Hoe kom je over als online facilitator en wat kan je anders doen?

Bij deze Masterclass gebruik ik de nieuwste inzichten van facilitators uit de Verenigde Staten, kennis die ik in de laatste twee jaar in mijn cohort met internationale facilitators én de afgelopen weken in online trainingen heb opgedaan. Je loopt na het volgen van deze masterclass behoorlijk voorop!

Wat zijn de resultaten

Na deze Masterclass heb je:

  • Een structuur voor het ontwikkelen van je online bijeenkomst: voor, tijdens en na.
  • Nieuwe vaardigheden hoe je online verbinding, interactie en feedback faciliteert.
  • Praktische tips om de energie in je online meeting hoog te houden.
  • Inzicht in verschillende digitale tools (wanneer gebruik je wat).
  • Een framework voor het zelf ontwikkelen van je online activiteiten.
  • Inzicht in hoe om te gaan met online obstakels die op kunnen treden (inclusief oplossingen).
  • Veel zelfvertrouwen voor het faciliteren van je volgende online bijeenkomst!

Hoe werkt het? 

Je ervaart, ondergaat, speelt, experimenteert, je faciliteert zelf en krijgt feedback van mij en je mede-facilitators. Je ziet veel en raakt geïnspireerd. Allemaal inzichten die je tijdens jouw eigen volgende bijeenkomst kunt inzetten.

We werken in Zoom. Alles wat je leert, kun je ook in andere videobel tools toepassen (evt met een work-around). Ook komen verschillende andere digitale samenwerkingstools aan bod. 

Data

Drie online bijeenkomsten, van ieder 1,5 uur. Aansluitend aan iedere online bijeenkomst ben ik nog een uur aanwezig om vragen te beantwoorden. 

De eerst volgende Masterclass is op: 

vrijdag 25 september (10.00u – 11.30u), 2 oktober (13.30u – 15.00u) en 9 oktober (10.00u – 11.30u)

Per groep: minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers. Zo is er genoeg ruimte voor interactie en heeft iedereen de mogelijkheid om te oefenen.

Investering

€ 349,- ex BTW voor 3 bijeenkomsten.