Tooltip: Sococo

Tooltip:Sococo

Hoe organiseer je online een meeting, een Open Space, waarbij 50 deelnemers oplossingen zoeken voor verschillende vraagstukken?

In de live wereld organiseer je dan een event waarvoor je mensen in je kantoor uitnodigt. In verschillende ruimtes zijn er activiteiten, zoals een presentatie, een spel of een discussie. Met het doel dat deelnemers onderling kennis uitwisselen.

Je gasten beslissen zelf in welke ruimte ze starten. Als ze genoeg gehoord hebben van een bepaald onderwerp, lopen ze naar een andere kamer. Zo'n Open Space kun je nabootsen in de virtuele tool Sococo.

In het kort: Sococo laat een plattegrond van een kantoorruimte zien, deelnemers kunnen zich vrij bewegen door het hele kantoor en zichzelf verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Als organisatie zet je in iedere kamer een opdracht klaar. Bijvoorbeeld een video of naar een online whiteboard.

Vorige week heb ik zelf ervaren hoe het is om met Sococo te werken. Ik vond het enorm inspirerend, door alle mogelijkheden die het biedt. Je kunt een tool alleen leren kennen door het te doen, dus als je een keer de kans hebt: zeker doen!

Sococo: online open space

 

Wil je geen artikel/blog missen?
Schrijf je in en je ontvangt 'm in je mailbox

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven