Faciliteer trainingen

Voor:

  • FACILITATORS EN PROCESBEGELEIDERS die de fijne kneepjes van het vak willen leren of de basis nog een keer willen doorleven.
  • CONSULTANTS die zich willen onderscheiden door teams op een aansprekende manier te begeleiden.
  • DESIGNERS EN TRAINERS die met afwisselende werkvormen (ontwerp-) bijeenkomsten willen faciliteren.

Ik leer je niet alleen de ingrediënten van het faciliteren, je krijgt met name inspiratie waarmee je Faciliteer Skills een boost krijgen. Ik ondersteun je in je reis hoe je een PowerHouse wordt tijdens iedere sessie die je begeleidt.

Krachtig, en tegelijkertijd ook wendbaar en flexibel. Zonder zweverig gedoe.

PowerHouse faciliteer
Programma

Wat is het?

Een tweedaags programma voor adviseurs, procesbegeleiders en facilitators die op het beste niveau willen faciliteren. Voor deelnemers die meer willen dan alleen ‘nieuwe werkvormen’ en geïnspireerd willen worden met faciliteerstrategieën voor verschillende soorten sessies. Strategieën die ik zelf de afgelopen jaren veelvuldig heb toegepast.

Na dit programma:

Weet je wat je moet doen om het vertrouwen van de groep te krijgen en te verdienen. Jij bent de facilitator die weet wat hij moet doen (ook als je het even niet meer weet). 

Heb je geoefend met verschillende faciliteer frameworks en discussie modellen, waarbij iedere deelnemer (hoe uniek hij ook is) tot zijn recht komt. 

Ontwerp je voor iedere teamsessie een uniek aanvalsplan, waarbij de deelnemers je bijeenkomst niet snel meer zullen vergeten. Jij weet hoe je dit bereikt!

Verbeter je je vaardigheden om beter inzicht te krijgen in de behoefte van een groep of team. Je weet precies welke werkvormen je wanneer in kunt zetten

Laat je teamleden intensief samenwerken. Jij weet hoe je structuur aanbrengt in de discussie en hoe het team besluiten kan nemen. 

Doorgrond je lastige situaties en lastige deelnemers, je weet hoe je om kunt gaan met weerstand van teamleden.

Krijg je deelnemers in beweging en gaan ze met welkaar in gesprek, ongeacht de situatie. Ook weet je hoe je de focus vast kunt houden.

Is je zelfvertrouwen gegroeid en ben je een excellente PowerHouse Facilitator.

Heb je veel nieuwe en creatieve ideeën voor werkvormen (zonder post-its!) doorlopen, die je morgen in je eigen bijeenkomst kan toepassen.

Wat je kunt verwachten

Ik beloof je een twee dagen vol inspiratie met nieuwe inzichten over het faciliteren, gecombineerd met inspiratie uit andere domeinen  (zoals conflicthantering, onderhandelen, gamification en discussie technieken).

Je gaat naar huis met een nieuw ontwikkeld PowerHouse, vol faciliteer skills die volledig zijn afgestemd zijn op jou als persoon. Het zijn twee dagen waarin we veel uitwisselen, met elkaar ontdekken en van elkaar leren. Inspiratie, creativiteit en veel plezier zijn gegarandeerd!

Voor wie?

Voor adviseurs, teamleiders, procesbegeleiders en facilitators die op het beste niveau willen faciliteren en hun faciliteer skills een inspirerende boost willen geven.

Waar bestaat het uit?

Het PowerHouse programma bestaat uit:

  • Een individuele kennismaking met het doel je leerbehoefte in beeld te brengen. 
  • Twee live dagen waarin we veel oefenen, doen en ervaren. Je zit niet stil!
  • Tussentijds coaching en feedback voor al je vragen over het faciliteiten.   

Welke onderwerpen komen aan bod?

Afhankelijk van de leerbehoefte van de deelnemers, krijgt het programma vorm. We bespreken in ieder geval veel faciliteer- en discussiemodellen en werkvormen. Andere onderwerpen zijn: het stellen van goede vragen, het toepassen van gamification, het omgaan met teamdynamiek, het betrekken en motiveren van deelnemers en het organiseren van de follow-up van je meeting.

Welke investering 

Het PowerHouse Programma start in februari 2020. De investering voor deze tweedaagse training bedraagt € 949,- ex BTW. Naast de twee live dagen, kan je gedurende de periode dat het Programma loopt, al je vragen aan mij stellen. Ik denk mee met je voorbereiding en je strategie, kijk mee naar je ontwerp en maak je bewust van alternatieven.   

Wanneer?

De live dagen vinden plaats op:

  • donderdag 27 februari 2020
  • dinsdag 24 maart 2020 

De dagen starten om 10.00 uur (vanaf 09.30 uur inloop) en eindigen uiterlijk om 17.00 uur.

Waar?

De live dagen vinden plaats op bij vergaderlocatie Om de Hoek, Schuytstraat 52 in Den Haag.