Vaak krijg ik de vraag hoe ik met grondregels omga. Persoonlijk vind ik grondregels erg ‘betuttelend’ klinken. Het lijkt net alsof je je deelnemers regels oplegt over wat ze wel en niet mogen doen. Alsof je er bij voorbaat vanuit gaat dat de deelnemers zich ‘stout’ gaan gedragen. Ik vind dat echt helemaal niets, je deelnemers zijn geen kleine kinderen!

Aan de andere kant is het wel fijn, als je met elkaar ‘hoe werken we samen’ afspraken maakt. Een voorbeeld wat in dit kader vaak voorkomt zijn deelnemers die heel veel of juist heel weinig aan het woord zijn. Het liefst wil je, bij de start van je bijeenkomst, dit bespreekbaar maken en met je team afspraken maken hoe je hiermee omgaat. In zo’n situatie is het goed om te benoemen, dat iedereen verantwoordelijk is voor het leveren van een bijdrage. Hoe maak je hier afspraken over?

 

#1 Meet in the middle

Je benoemt dat iedereen wel van zichzelf weet of hij de neiging heeft om luidruchtig en aanwezig te zijn, of juist heel stil te zijn. Als facilitator kan je benoemen, dat de deelnemers elkaar in het midden moeten ontmoeten. Iemand die rustiger is, moeten geholpen worden om te praten, en iemand die een prater is, moet geholpen worden om minder te zeggen en ruimte te maken voor de stillere deelnemers.
Let hierbij op, dat je duidelijk het woord ‘wij’ gebruikt. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, de deelnemers en de facilitator moeten het met elkaar doen.

Je kunt de woorden ‘stil’ en ‘luidruchtig’ ook koppelen aan een metafoor. Als voorbeeld: gebruik in je bewoording een metafoor uit de muziekwereld: ‘forte’ (luid) en ‘piano’ (stil). Beide groepen moeten zich naar het midden bewegen. Met deze metafoor kan je relatief makkelijk iets zeggen in de trant van: ‘Hé piano-mensen, is er iemand die op dit moment een beetje dichter bij het midden wil komen?’.

 

#2 Maak het luchtig door het gebruik van visuals

Een hele andere manier, om grondregels luchtig te benoemen en met het team door te nemen, is om ze te tekenen (of van te voren al getekend te hebben). Voor iedere grondregel (bv: we letten op de tijd, mobiele telefoons staan op stil, geen blabla) teken je een icoon op een flip-over.
Bij de start van de meeting licht je stapsgewijs de iconen toe en bespreek je de achterliggende ‘regel’. Omdat tekeningen vaak geassocieerd worden met ‘speels’ en ‘creatief’, komen de werkafspraken die je met het team wilt maken ook minder ‘strak en star’ over.

Dit zijn twee voorbeelden hoe je met grondregels om kunt gaan. Heb jij nog een ander voorbeeld hoe je grondregels bespreekbaar maakt? Leuk als je jouw aanpak hieronder deelt!

PS: Wil je leren hoe je een team in beweging krijg, en hoe je teamleden op verschillende manieren met elkaar laat samenwerken? Tijdens de 2-DAAGSE TRAINING ‘STAP IN DE RING’  leer je hoe je een inspirerend ontwerp voor je bijeenkomst maakt, een ontwerp dat aansluit bij de behoefte van je team. Ook vertel ik je, hoe je een bijeenkomst zodanig begeleidt, dat je samen met het team concrete resultaten bereikt. Meer informatie hierover vind je hier: https://mireillebeumer.nl/trainingen/.

Wil je geen artikel/blog missen?
Schrijf je in en je ontvangt 'm in je mailbox