Verdieping Virtual Facilitation

Zoek je verdieping in het online faciliteren? Naar nieuwe virtuele manieren om je team of klanten te begeleiden in het online samenwerken?

Na alle tips en blogs die ik heb geschreven over online samenwerken, heb ik nu de Verdieping Virtual Facilitation ontwikkeld. Een verdieping op jouw skills als Online Facilitator. 

De Verdieping is een training waarin de nadruk ligt op virtueel samenwerken. Echt samenwerken, waarbij je wordt geïnspireerd en je jezelf en je online faciliteer skills ontwikkelt. En ook: waarin je je kennis uitbreidt over allerlei aspecten een relatie hebben met online samenwerken. 

Iets wat juist in deze virtuele wereld hard nodig is: we zoeken allemaal naar online connectie en manieren om jezelf te verrijken. En jij als facilitator, manager of trainer kunt zo’n belangrijke en initiërende rol in die samenwerking spelen. Want online connectie gaat niet vanzelf, daar is meer voor nodig: inspiratie, structuur en verbinding! En dat ervaar je in deze Verdieping!

Wat gaan we tijdens de Verdieping doen?

We gaan verder dan brainstormen en keuzes maken, de nadruk ligt op virtueel samenwerken:

Je ontwerpt en ondergaat een virtueel samenwerkingsproces, samen met de andere deelnemers.

Je ervaart hoe je zo’n proces inricht en begeleidt, van a tot z.

Je leert hoe je hiervoor verschillende digitale tools inzet en ontwerpt, voor de uitvoering van zowel synchrone als ook asynchrone activiteiten. 

Je breidt je online faciliteer toolbox uit met inzichten waarmee je iedereen betrokken houdt en uitdaagt.

We werken samen aan oplossingen voor vraagstukken die in jouw virtuele werkwereld voorkomen.

Je gaat naar huis met:

  • Een procesflow voor het opzetten en begeleiden van een online samenwerkingsproces, bestaande uit synchrone en asynchrone activiteiten.
  • Skills en technieken voor het maken van ‘beautiful Miro borden’: borden die dit virtuele samenwerkingsproces ondersteunen.
  • Een structuur en ervaring voor het gebruik van een digitale tool (Slack) voor de uitvoering van asynchrone activiteiten.
  • Nieuwe online faciliteer skills: je leert nieuwe engagement technieken en powerful questions waarmee je je team prikkelt en uitdaagt tot het verkennen van nieuwe richtingen
  • Concrete oplossingen voor vraagstukken die in jouw digitale wereld spelen. Je breidt je kennis uit over specifieke vraagstukken die een relatie hebben met online samenwerken. Welke dit zijn, bepaal je zelf bij de start van de Verdieping. 

Waarom al die Amerikaanse termen? Omdat ik de afgelopen periode heel veel met Amerikaanse facilitators heb samengewerkt, en ik deze kennis heel graag met je wil delen. Bijzonder ook hoe ik in verschillende trajecten zelf mocht ervaren hoe makkelijk het kan zijn om online een echte connectie te leggen.

Hoe ziet de Verdieping eruit? 

We starten met een voorbereidende opdracht in de week voorafgaand aan de start. Deze ontvang je een week voor de startdatum en voer je in de aansluitende dagen uit.

Op maandag, woensdag en vrijdag vinden drie online meetings plaats, iedere ochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Je bent live aanwezig, er wordt niets opgenomen. Tussendoor (gedurende de hele week) voer je opdrachten uit en werk je samen met de anderen aan een vraagstuk. 

Het is geen ‘achterover leunen en laat maar komen’ training. Je gaat zelf aan de bak, zowel tijdens de online meetings als gedurende de gehele week. Houd hier bewust tijd voor vrij in je agenda!

Data
De verdieping wordt begin 2021 voor de vijfde keer georganiseerd en vindt plaats van 25 januari t/m 29 januari 2021. De voorbereidende opdracht ontvang je op 18 januari 2021, de live bijeenkomsten zijn op 25, 27 en 29 januari 2021 van 10.00u tot 12.00u.

Je investering is €699,00, excl. BTW.

Er is plek voor maximaal 16 deelnemers, minimaal 10.

We gaan enorm veel van elkaar leren en nog meer doen!
Doe je mee?   

Wil je je deelname door je werkgever laten betalen? Dat kan!

Kies bij de betaalmethodes voor ‘Overmaking’ en je ontvangt de factuur per mail.
BELANGRIJK: Vul wel overal je EIGEN MAILADRES in,
want dat wordt ook gebruikt voor alle correspondentie met betrekking tot jouw deelname.
Stuur de factuur die je ontvangt dus zelf even door naar de administratie van je werkgever.