Verdieping Virtual Facilitation

Zoek je verdieping in het online faciliteren? Naar nieuwe virtuele manieren om je team of klanten te begeleiden in het online samenwerken? Na alle tips en blogs die ik heb geschreven over online samenwerken, heb ik nu de Verdieping Virtual Facilitation ontwikkeld. Een verdieping op jouw skills als Online Facilitator.

In de week 20 tot 24 juli 2020 vind de Verdieping Virtual Facilitation plaats.
Dit is een training waarin de nadruk ligt op virtueel samenwerken. Echt samenwerken, waarbij je wordt geïnspireerd en je jezelf en je online faciliteer skills ontwikkelt.

Iets wat juist in deze virtuele wereld hard nodig is: we zoeken allemaal naar online connectie en manieren om jezelf te verrijken. En jij als facilitator, manager of trainer kunt zo’n belangrijke en initiërende rol in die samenwerking spelen. Want online connectie gaat niet vanzelf, daar is meer voor nodig: inspiratie, structuur en verbinding!

Wat gaan we tijdens de Verdieping doen?

We gaan verder dan brainstormen en keuzes maken, de nadruk ligt op virtueel samenwerken:

Je ontwerpt en ondergaat een virtueel samenwerkingsproces, samen met de andere deelnemers.

Je ervaart hoe je zo’n proces inricht en begeleidt, van a tot z.

Je leert hoe je hiervoor verschillende digitale tools inzet en ontwerpt, voor de uitvoering van zowel synchrone als ook asynchrone activiteiten. 

Je breidt je online faciliteer toolbox uit met technieken waarmee je iedereen betrokken houdt en uitdaagt.

We werken samen aan oplossingen voor vraagstukken die in jouw virtuele werkwereld voorkomen.

Je gaat naar huis met:

  • Een procesflow voor het opzetten en begeleiden van een online samenwerkingsproces, bestaande uit synchrone en asynchrone activiteiten.
  • Skills en technieken voor het maken van ‘beautiful Miro borden’: borden die dit virtuele samenwerkingsproces ondersteunen.
  • Een structuur en ervaring voor het gebruik van een digitale tool (Slack) voor de uitvoering van asynchrone activiteiten.
  • Nieuwe online faciliteerskills: je leert nieuwe engagement technieken en powerful questions waarmee je je team prikkelt en uitdaagt tot het verkennen van nieuwe richtingen.
  • Concrete oplossingen voor vraagstukken die in jouw digitale wereld spelen.

Waarom al die Amerikaanse termen? Omdat ik de afgelopen periode heel veel met Amerikaanse facilitators heb samengewerkt, en ik deze kennis heel graag met je wil delen. Bijzonder ook hoe ik in verschillende trajecten zelf mocht ervaren hoe makkelijk het kan zijn om online een echte connectie te leggen.

Hoe ziet de Verdieping eruit? 

We starten met een voorbereidende opdracht in de week voorafgaand aan de start. Deze ontvang je een week voor de startdatum en voer je in de aansluitende dagen uit.

Op maandag, woensdag en vrijdag vinden drie online meetings plaats, iedere ochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Je bent live aanwezig, er wordt niets opgenomen. Tussendoor voer je opdrachten uit en werk je samen met de anderen aan een vraagstuk.

Het is geen ‘achterover leunen en laat maar komen’ training. Je gaat zelf aan de bak, zowel tijdens de online meetings als ook daarna.

Data

De verdieping wordt de komende periode twee keer georganiseerd:

De eerste keer vindt de Verdieping plaats van 20 t/m 24 juli 2020. De voorbereiden opdracht ontvang je op 13 juli 2020. VOL!

De tweede keer vindt de Verdieping plaats van 24 t/m 28 augustus 2020. De voorbereidende opdracht ontvang je op 17 augustus 2020. Er zijn nog 10 plekken vrij voor deze periode. 

Je investering is €449,00, excl. BTW.

Stuur me een mail in welke periode jij mee wilt doen. Er is plek voor maximaal 16 deelnemers, minimaal 10.

We gaan enorm veel van elkaar leren en nog meer doen!
Doe je mee?