Verdieping Virtual Facilitation

Zoek je verdieping in het online faciliteren? Naar nieuwe virtuele manieren om met je teamleden en/of klanten online samen te werken? 

Na alle tips en blogs die ik heb geschreven over online samenwerken, heb ik nu de Verdieping Virtual Facilitation ontwikkeld. De Verdieping is een training waarin de nadruk ligt op het ontwikkelen van je faciliteer skills die je nodig hebt om een online meeting of training te begeleiden.  Denk aan: hoe bouw ik virtueel vertrouwen op, hoe stimuleer ik sociale connectie, hoe zorg ik voor meer betrokkenheid en engagement bij mijn deelnemers?

Tijdens dit traject gaan we samen online aan de slag, waarbij je wordt geïnspireerd en je jezelf en je online faciliteer skills ontwikkelt. En ook: waarin je je kennis uitbreidt over allerlei aspecten een relatie hebben met online samenwerken en het begeleiden van online meetings en trainingen. 

Iets wat juist in deze online wereld hard nodig is: we zoeken allemaal naar online connectie en manieren om jezelf als facilitator te verrijken. Jij als facilitator, manager of trainer kunt zo’n belangrijke en initiërende rol in de online wereld spelen.

Online connectie gaat niet vanzelf, daar is meer voor nodig: structuur, skills en verbinding! En dat ervaar je in deze Verdieping.   

Wat gaan we tijdens de Verdieping doen?

We gaan verder dan brainstormen en keuzes maken, de nadruk ligt op online samenwerken en gezamenlijk online leren en ontdekken:

Je ontwerpt en ondergaat een virtueel samenwerkingsproces waarbij je zelf aan de slag gaat, samen met de andere deelnemers.

Je ervaart hoe je zo’n proces inricht en begeleidt, van a tot z.

Je leert hoe je hiervoor verschillende digitale tools inzet en ontwerpt, voor de uitvoering van zowel synchrone als ook asynchrone activiteiten. 

Je breidt je online faciliteer toolbox uit met inzichten waarmee je je deelnemers met elkaar verbindt, betrokken houdt en uitdaagt.

We werken samen aan oplossingen voor vraagstukken die in jouw virtuele werkwereld voorkomen. Denk aan: hybride meetings, virtueel vertrouwen, sociale connectie of engagement. 

Je gaat naar huis met?

  • Een structuur voor het ontwikkelen van een 1) goed ontwerp voor je online meeting en 2) een proces met asynchrone en synchrone activiteiten. 
  • Skills en technieken voor het inzetten van digitale tools: tools die dit online samenwerkingsproces ondersteunen.
  • Nieuwe online faciliteer skills: nieuwe engagement technieken, technieken om sociale connectie te faciliteren, inzicht in het omgaan met het gemis aan body language, manieren om de energie hoog te houden en van je deelnemers ‘doeners en denkers’ te maken (in plaats van luisteraars). 
  • Concrete oplossingen voor vraagstukken die in jouw digitale wereld spelen. Je breidt je kennis uit over specifieke vraagstukken die een relatie hebben met online samenwerken. Welke dit zijn, bepaal je zelf bij de start van de Verdieping. Voorbeelden van vraagstukken die eerder aan de orde zijn gekomen zijn: hybride meetings, digitale skills bij je deelnemers, virtueel vertrouwen, interactie en engagement 

Waarom al die Amerikaanse termen? Omdat ik de afgelopen periode heel veel met Amerikaanse facilitators heb samengewerkt, en ik deze kennis heel graag met je wil delen. Bijzonder ook hoe ik in verschillende trajecten zelf mocht ervaren hoe makkelijk het kan zijn om online een echte connectie te leggen en enorm veel van elkaar te leren. En deze kennis draag ik graag ook aan jou over!

Hoe ziet de Verdieping eruit? 

We starten met een voorbereidende opdracht in de week. Deze ontvang je een week voordat de eerste live online sessie plaatsvindt en voer je uit voor de eerste live sessie.

Gedurende 3 dagen vinden drie online sessies van ieder 2 uur plaats. Je bent live aanwezig, er wordt niets opgenomen. In de periode tussen de sessies voer je opdrachten uit, werken we asynchroon samen en coach ik je waar nodig. 

Het is geen ‘achterover leunen en laat maar komen’ training. Je gaat zelf aan de bak, zowel tijdens de online meetings als gedurende de tussenliggende dagen. Houd hier bewust tijd voor vrij in je agenda!

Data
De verdieping wordt in februari 2021 voor de vijfde keer georganiseerd, op de volgende data: 
– Start voorbereiding: dinsdag 2 februari 
– Eerste bijeenkomst: dinsdag 9 februari, 14.00u -16.00u
– Tweede bijeenkomst: donderdag 18 februari, 14.00u – 16.00u
– Derde bijeenkomst: woensdag 24 februari, 14.00u – 16.00u

Je investering is €649,00, excl. BTW.

Er is plek voor maximaal 16 deelnemers, minimaal 10.

We gaan enorm veel van elkaar leren en nog meer doen!
Doe je mee?   

Wil je je deelname door je werkgever laten betalen? Dat kan!

Kies bij de betaalmethodes voor ‘Overmaking’ en je ontvangt de factuur per mail.
BELANGRIJK: Vul wel overal je EIGEN MAILADRES in,
want dat wordt ook gebruikt voor alle correspondentie met betrekking tot jouw deelname.
Stuur de factuur die je ontvangt dus zelf even door naar de administratie van je werkgever.